סינוסיטיס ואלרגיה הם מצבים בריאותיים די מורכבים, בעלי פוטנציאל לשיבוש החיים שלנו וגם סיכון מסוים לבעיות רפואיות שונות. הדבר הראשון שצריך לזכור הוא שבהחלט יכול להיות קשר בין שתי התופעות האלה. הדבר השני, החשוב אפילו יותר, הוא שבכל אחד מהמקרים יש מספיק דברים שניתן לעשות כדי לצמצם את מימדי הבעיה.

אלרגיות, סינוסיטיס ומה שביניהם

יש אנשים המתבוננים באלרגיות ובסינוסיטיס (דלקת של הסינוסים באף) בתור בעיות נפרדות, ואכן – לכל אחת מהן יש דפוס שונה, תסמינים שונים וגורמים פוטנציאליים שונים. אחד הגורמים האלה במקרה של סינוסיטים הוא אלרגיה.

ברוב המקרים מחלת סינוסיטיס אקוטית תיגרם כתוצאה מזיהום נגיפי, אך יש סיכוי שגם אלרגיה תביא לכך. סוגים מסוימים של מחלת הסינוסיטיס עלולים להשפיע ולהקרין גם על אזור המצח והעיניים ולגרום לכאבי ראש.

במקרה של סינוסיטיס כרונית לעומת זאת המיקום של האלרגיה הוא משמעותי הרבה יותר. אם האלרגיה מערבת את אזור האף – וזה בהחלט עלול לקרות – מנגנוני ההגנה הטבעיים באזור מתבטלים להם, מה שמגדיל את הסיכוי לדלקת. כמו כן בכוחה השלילי של האלרגיה להביא לחסימה של פתחי הסינוסים, לייצור ריר בכמות גבוהה ולנפיחות שרק יחמירו את הבעיה.

הכל מתחיל מאבחון

כלל האצבע ביחס לבעיות רפואיות רבות בגוף הוא שאבחון מהיר ומדויק מגדיל את סיכויי הטיפול המוצלח, כשלעיתים ההבדל הוא משמעותי (או אפילו ההבדל בין החיים למוות). הדבר נכון גם במקרה של סינוסיטיס ושל אלרגיה. מעבר לזיהוי התסמינים הקליניים של הבעיות האלה רצוי להכניס לתמונה את ה"כלים הכבדים", אותם אמצעי אבחון מתקדמים שיכולים ללמד אותנו על הרבה מאד דברים שאינם בסדר בגוף שלנו, גם אם אנחנו לא מודעים לכך.

כאן בדיוק נכנס לתמונה מכשיר האבחון המהפכני גלובאל דיאגנוסטיקס, אותו תמצאו במרפאות ביו קיור בישראל. שיטת האבחון הזו אינה פולשנית ואינה כואבת, כאשר היא בוחנת יותר מ-600 איברים ב-13 מערכות הגוף. תוך פרק זמן של כשמונה דקות בלבד ניתן לקבל תמונה מלאה של מצב הגוף ולפעול בהתאם.

חשוב לשים לב שבמקרה של אלרסינוגיה, חשוב לא רק לזהות את התסמינים אלא גם את הגורמים שעלולים לעורר אותה, הטריגרים. כאן בהרבה מאד מקרים הבדיקה תהיה מבוססת על שיטת ה"ניסוי והטעייה", דוגמת הימנעות מרכיבים החשודים כאלרגניים לתקופה מסוימת ובחינה האם המצב משתפר כתוצאה מההימנעות הזו. בכל מקרה ייתכן שיהיה כאן צורך בהליך אבחון ארוך יחסית, סיבה נוספת להתחיל אותו מוקדם ככל האפשר ואפילו כאשר עולה חשד בסיסי מאד לבעיות בריאותיות.

דרכי הטיפול בבעיה

בכל אחת מהבעיות האלה ניתן לטפל באמצעות תרופות ותכשירים רפואיים, אבל גם בגישות טבעיות ו"בריאות" יותר. במקרה של סינוסיטיס יהיה הטיפול במידה רבה נטורופתי במהותו, עם תזונה הכוללת הרבה רכיבים צמחיים ותזונה שהיא נוגדת אלרגיה, שמחזירה אותנו כבר לנקודת ההתחלה של האלרגיה.

כמו כן התזונה צריכה להיות פשוטה לעיכול ולכלול את הרכיבים החיוניים לגוף שלנו. בין המאכלים שמומלץ לצרוך בהקשר הזה ניתן למנות דגים, ירקות (בעיקר כתומים או ירוקים), קטניות, דגנים מלאה, אגוזים, שקדים ועוד. מנגד חשוב להקטין ככל שניתן את הצריכה של מזונות הנחשבים לאלרגניים, דוגמת חלב פרה, פירות הדר, בוטנים, חיטה וכן הלאה.

תוספי התזונה נחשבים לפתרון מקובל בהרבה מאד מצבים, ויכולים להיות יעילים גם במקרה של אלרגיות וסינוסיטיס. בין היתר מדובר כאן בתוספי ויטמין Cובתוספים ייעודיים לאלרגיות או לתסמינים המלווים לה ולדלקת הסינוסים. כך לדוגמא ניתן לצרוך מוקולייט למניעה ולהפחתה של נזלת, גודש וליחה. דוגמא נוספת היא תוסף תזונה בשם גרליצין פלוס, שמביא לפעילות נוגדת דלקת ולקטילה של חיידקים, וירוסים ופטריות.