זהו אחד הנגיפים השכיחים ביותר, כפי שיעידו ההערכות שאחד מבין ארבעה אנשים בעולם נושא אותו. הוא עלול להופיע בצורות שונות ובאזורים מגוונים של גוף האדם, אך בעיקר בשפתיים או באיברי המין.

בכוחו השלילי לכלול תסמינים שהם הכול חוץ מנעימים, לצד פגיעה אסתטית לא פשוטה במראה החיצוני. הכוונה שלנו היא להרפס, אותו נגיף שכיח שבא לידי ביטוי בהתפרצויות החלות מפעם לפעם.

גם אם יש מצבים רבים בהם ההתפרצויות האלה צפויות לחלוף לבד כעבור פרק זמן מסוים, בלי שיש צורך בהתערבות או בטיפול, אנחנו ממליצים לכם כן לקחת את המושכות לידיים – במיוחד על רקע העובדה שכיום מוצע מגוון די רחב של פתרונות, המקלים על הבעיה ומקצרים את משכה.

תחילת הדרך: אבחון

כמו כל בעיה רפואית אחרת, גם במקרה של הרפס נקודת ההתחלה צריכה להיות אבחון של הנגיף – מה שיאפשר להבין את דרגת החומרה של הבעיה ולהציע פתרונות בהתאם. החדשות המעודדות (או שלא, תלוי איך מסתכלים בזה) הן שאבחון הרפס נעשה בצורה פשוטה יחסית.

רופא מוסמך יוכל בדרך כלל ללמוד על הוירוס תוך התבוננות קצרה בתסמינים המופיעים, בעיקר אותן שלפוחיות קטנות אך בהחלט כואבות. אם מסיבות שונות אין ודאות לגבי סוג השלפוחיות, ניתן לבצע תרבית תאים. גם בדיקות דם עשויות להיכנס לתמונת האבחון, אף על פי שהיעילות שלהן היא מוגבלת באופן יחסי.

אז איך מטפלים?

על רקע העובדה שהטיפולים המוצעים כיום יכולים להקטין את דרגת החומרה של תסמיני ההרפס וגם לזרז את ההחלמה, מומלץ כן לנסות אותם. הטיפול הבסיסי הראשוני הוא באמצעות משחות אנטי נגיפיות למריחה מקומית על האזור הנגוע, כאשר הרבה פעמים מתפרץ ההרפס בשפתיים.

את המשחות האלה תוכלו לרכוש בבית המרקחת הקרוב לביתכם ללא צורך במרשם רופא, גם אם השימוש צריך להיעשות על פי ההוראות המדויקות המפורטות בעלון לצרכן או על גבי החפיסה של המוצר. מבחינה כלכלית, כן כדאי לבקש מרשם גם למשחות מכיוון שבמצב הזה המחיר עשוי להיות נוח יותר.

כדורים – אשר מצריכים ברובם מרשם רופא – הם דרך התמודדות נוספות על הרפס. היעילות של הכדורים נחשבת למוגברת בהשוואה למשחות, ולכן הגישה כיום היא להשתמש בהם בעיקר במצבים המורכבים יותר, או בתרחישים בהם המשחות שניתנו בקו ראשון לא הצליחו להתמודד בצורה ראויה עם ההרפס.

בכל אחד מהמקרים אתם יכולים לצפות לתוצאות משביעות רצון תוך מספר ימים לאחר התחלת השימוש בתרופות, שימוש שכשלעצמו כדאי שייעשה מיד עם הופעת התסמינים.

דרכי הטיפול האלטרנטיביות

בשנים האחרונות גדלה הפופולאריות של טיפולים מקשת הרפואה המשלימה, המבוססים בחלקם על שינוי כל מה שדורש שינוי באורח החיים של האדם. המזון משחק תפקיד מרכזי במשוואת ההתמודדות, כאשר יש צורך בצריכה של מאכלים המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ומספקים למערכת העצבים תמיכה.

בין היתר מומלץ להגביר את הצריכה של מאכלים העשירים ברכיבים דוגמת ויטמין B, נוגדי חמצון, חומצות שומן, ליזין ועוד – פירות, ירקות, דגים, אגוזים ושקדים הם רק חלק מהמאכלים שיכולים לסייע. בחלק מהמקרים ימליצו להרכיב תפריט תזונתי שלם, בו יש להתמיד עד אשר "יעבור זעם".

מן העבר השני של המשוואה ישנם מזונות אשר פחות מומלצים לסובלים מהרפס, דוגמת מאכלים הנחשבים למחלישים את המערכת החיסונית (חלבון מן החי, מוצרי חלב, שומן רווי), מזונות תעשייתיים או מעובדים, מזונות אלרגניים ועוד.

ברשת המרפאות של ביו-קיור ניתן לאבחן מצבים שונים בגוף, לרבות הרפס, ולבנות תכנית טיפולים מקיפה בהם. התכנית מבוססת על יתרונות הרפואה המשלימהושמה דגש לא קטן על הפן הנטורופתי ונטילת תוספי תזונה.