אם יש אזור בו בעיות אפשריות מלחיצות אותנו תמיד, יהיה זו בוודאי אזור פי הטבעת. קנדידה – פטרייה הנמצאת בגוף של כל אחד מאיתנו אבל מהווה המקור השכיח בעולם לזיהומים ממקור פטרייתי – היא צרה צרורה מכל הבחינות.

הקנדידה עלולה להופיע באזורים שונים בגוף, כולל בפי הטבעת. על כל הקשיים של קנדידה בפי הטבעת, דרכי האבחון והפתרונות המוצעים תקראו במאמר הנוכחי.

התסמינים המזוהים עם קנדידה בפי הטבעת

קנדידה מתפתחת במעיים אבל עלולה להגיע לפי הטבעת (ולאזורים מרוחקים אחרים בגוף( באמצעות קורים או שלוחות. מרגע שזה קורה עלולים להתפתח אצל האדם סימפטומים של הקנדידה שאינם נעימים.

בכוחה השלילי של הקנדידה להביא לגרד באזור, לתחושה כללית של אי נוחות או לתסמינים דומים אחרים שמזכירים בחלקם את תסמונת המעי הרגיז המתבטאים בכאבי בטן. לכן אגב יש צורך באבחון מדויק של הבעיה, שיאפשר לדעת מול מה אנחנו מתמודדים ומהי דרגת החומרה של הבעיה.

קנדידה בפי הטבעת עלולה להביא בהמשך לכך לבעיות בזרימת הדם בגוף, מקור אפשרי ללא מעט בעיות ומחלות בגוף. חלק מתסמיני הקנדידה בפי הטבעת מזכירים את אלה שמזוהים עם צריכת אלכוהול בכמות מופרזת. כך יכולת הריכוז של האדם עלולה להיפגע, העייפות להצטבר (לעיתים לרמה של עייפות כרונית) והנטייה של האדם לשכחנות לגדול.

תסמינים אחרים המזוהים עם הבעיה הם הופעת כאבי ראש ומיגרנות בדרגות עוצמה שונות. הקנדידה משפיעים לעיתים לרעה על מערכת העיכול, כאשר התסמינים הנובעים מכך כוללים שלשולים, עצירויות, נפיחות בבטן ועוד. יש מקרים בהם משקל הגוף עולה, גם אם הרגלי התזונה של האדם לא משתנים (וגם אם הם צורכים תזונה בריאה).

המערכת החיסונית של האדם נפגעת אף היא בחלק מהמקרים כתוצאה מהקנדידה, כך שהוא עלול להיות מועד לפורענות מהבחינה הזו: אנשים עם קנדידה בפי הטבעת הם לפי הערכות רבות בעלי סבירות גבוהה יותר לסבול ממחלות חורף. גם על התחושה האישית של האדם עלולה להיות השפעה, כאשר אנשים הסובלים מהזיהום חשים לעיתים ירידה משמעותית במצב הרוח שלהם.

המפתח להתמודדות: אבחון

אבחון של קנדידה הפך למשימה פשוטה פי כמה במרוצת השנים בזכות התפתחות הרפואה המודרנית. למרות זאת אנשים לא תמיד ששים לעשות זאת בשל המבוכה המזוהה עם בעיות הקשורות לפי הטבעת, או לחלופין עם קנדידה. אמצעי האבחון המסורתי העיקרי של קנדידה בפי הטבעת הוא בדיקת צואה, שתוצאותיה יאפשרו להבחין בנוכחות חיידקים המעידים על קנדידה.

בשנים האחרונות נכנסו לתמונה אמצעי אבחון שמקלים על התמונה. כך למשל אפשר להזכיר את מכשיר האבחון המהפכני Global Diagnostics, אותו תמצאו ברשת המרפאות של ביו קיור. המכשיר בוחן את מצב הגוף – על יותר מ-600 איברים ב-13 המערכות שלו – באמצעות אלקטרודות המחוברות לרגליו של המאובחן המתבססות על רפואת התדרים.

התוצאה היא דו"ח מקיף המתקבל תוך כשמונה דקות בלבד, מבלי שהבדיקה כרוכה בפולשנות, בכאבים או באי נעימות מסוגים מסוימים.

אפשרויות הטיפול בקנדידה

לאחר שמבינים כי מתמודדים עם קנדידה בפי הטבעת – ואמצעי האבחון המוצעים כיום אמורים לספק לכך תשובה חד משמעית – מתחיל תהליך הטיפול בבעיה.

חלק משמעותי מאמצעי הטיפול המוצעים כיום הם אנטי פטרייתיים, בדמות תרופות הנלקחות דרך הפה. הטיפול בתרופות האלה צריך להיות ממוקד ולהיעשות תוך הקפדה על עמידה בהוראות הרופא. תופעות לוואי הן אפשריות.

כיום מומלץ לטפל בבעיה באמצעים המשתייכים לקשת הרפואה האלטרנטיבית. הרפואה המשלימה מציעה פתרונות יעילים להתמודדות עם קנדידה בפי הטבעת, דוגמת טיפולי נטורופתיה, שינוי הרגלים תזונתיים, צמחי מרפא ועוד. בסניפי ביו קיור ניתן להרכיב תכנית טיפולים מקיפה, המותאמת למאפייני האדם והבעיה גם יחד.